אורנה מיכלוביץ
הומאופתיה קלאסית




להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



חשיבות החלומות בטיפול הומיאופתי

דף הבית >> טיפול הומאופתי בהרטבה, הזעה, אלרגיה >> חשיבות החלומות בטיפול הומיאופתי

חלימה והחלמה -מדוע חלומות חשובים באבחון וטיפול הומאופתי
 
תופעת החלימה עיניינה וסקרנה תמיד והרבה פירושים ניתנו תמיד לחלומות, יש חלומות נבואיים חלומות מסקרנים, יש סיוטים וביעותים, מרדפים וחלומת תעופה, יש חלומות מתווי כיוון ויש חלומות מרפאים, יש מצחיקים, ויש שנחוים כמשל וכסמל, ויש שמוערכים כסתם שטויות, אבל אין להכחיש את העניין בעובדה ששורש המילה לחלום הוא אותו שורש של להחלים, ואת הודאוות שחלומות יכולים לסייע בהבראה, נפשית ופיזי בכלל,  ובטיפול ההומאופתי בפרט.

עדיין אין למדע הסבר טוב מדוע שינה או חלימה הכרחים לבריאותנו, כמו שאין הבנה טובה לתופעת החשיבה, מאין ולשם מה צצות מחשבות במוחנו. החלום הוא שער למיסתורין. היתה אמונה שבזמן השינה הנפש עוזבת את הגוף ומשוטטת בעולמות אחרים, וחוזרת משם עם ידע שלא ניתן להגיע אליו בתודעה הערה הרגילה, גם אם אמונה כזאת פחות רווחת, כיום יש הכרה בכך , שהחלום מוביל לעולמות אחרים, שחסומים בפני התודעה הרגילה.
 
לחלומות יש ערך עצום לגילוי מצבו האמיתי של המטופל. הראיון ההומאופתי הראשוני אורך שעתיים, ובמשך השעתיים האלה מתרחש תהליך שלפעמים ייקח כמה חודשים בטיפול הפסיכולוגי: להכיר לבטוח לתת אמון, להוריד הגנות ומסיכות. לפעמים כל זה לא קורה בפגישה ראשונה. החלומות מהווים קיצור דרך, אל העולם הפנימי והקונפליקטים הלא מודעים של המטופל. הבנה המתקבלת בדרך הזאת תאפשר מציאת תרופה הומאפתית מדוייקת יותר מזאת שהיתה מתקבלת כתוצאה ממפגש ראשוני פחות מעמיק. 
 
מאחר ותשומת לב רבה הוקדשה במחקר ההומאופתי העוקב אחרי השפעת התרופות, לקשר בין ההבראה מתרופה מסויימת ובין נושאי החלומות של מי שמבריא באמצעותה, גילוי נושאים בחלום יכול להיות כלי אבחוני רב ערך. אנשים שהתרופה המתאימה להם תהיה למשל מתרכובת מגנזיום יחלמו על מים, שיטפון או גל גדול שבא להציף וכו - ההומאופאת יכול להשתמש במידע על החלומות, כדי  שיכוון אותו לתרופה שקשורה במגנזיום, ואם החלום הוא על טביעת ילד במאגר מים - חלום האופיני למי שמבריא מהתרופה נתרן גופרתי - וכך החלום יכוון את ההומאופת לתרופה הזאת.
 

חידוד ההבנה את עולמו הפנימי של המטופל
החלום מאפשר גישה אל הקונפליקטים הלא מודעים והנושאים הבוערים בעולמו הפנימי של הפונה. החלום נותן תחושה של מהי השפה, הדימויים, התיאורים והתכנים בהם מתבצעת החשיבה האוטנטית יותר, הפחות מסווה ומכסה, של המטופל, החלום קרוב יותר לאני "אמיתי", שם אפשר למצוא פחדים אמיתים שעליהם למדנו לכסות, שאיפות, רצונות, מניעים, נקודות מבט שטושטשו בחיים המודעים.

 
לעיתים המטופל לא מבין מה דרוש להומאופאת לדעת, מה העומק הנכון ומה החשיפה שתעזור להומאופאת למצוא את התרופה עבורו. העלאת נושאים עמוקים יותר באמצעות חשיפתם בחלום, יאפשרו להומאופאת גישה למה שנחשב "מחוץ לתחום" עד אותו הרגע, וזה יכול להיות קריטי להצלחת בחירת התרופה הנכונה כבר אחרי המפגש הראשוני

תכנים אלה שמועלים בחלום יחדדו את מבטו של ההומאופת אבל יאומתו מתוך התנהגות של הפונה ומתוך דבריו. הבנות מתוך החלום יוכלו לעלות בזהירות לתוך השיחה וכך לקבל אישור.
כמובן שאין תחליף לחלום כשמטפלים בילדים. ילדים לא יכולים לנסח תובנות מורכבות בקשר לעולמם הפנימי אבל יכולים ושמחים לתאר חלומות. חלומות (ולעיתים ציורים,או עבודה בארגז החול) הם דרכים נפלאות להבין מה קורה בעולמו הפנימי של ילד הזקוק לטיפול.
 


 
החלום מלמד על התקדמות הטיפול
במעקב אחרי לקיחת התרופה החלומות יתנו אינדיקציה לגבי התהליך הפנימי שהניעה התרופה. שינויים בתכני החלום ובדפוסי השינה הם מידע רב ערך ביותר להומאופאת המנסה לעקוב אחרי תהליך ההבראה. 
סמלים ותכנים העולים בחלום, יכולים להיות תמרורים, או מצפן המורה לחולם וגם להומאופת המלווה אותו בתהליך ההחלמה, לאן מתקדם תהליך הריפוי
 
החלום ככלי עבודה בתהליך הריפוי
חלומות יכולים להיות גם כלי המאיץ את הריפוי. כשעובדים עם סמל שעלה בחלום, תמונה או רעיון, אלו יכולים להיות בסיס להסתכלות שתיצור שינוי עמוק, התומך ומשתלב בעבודת התרופה,המרצת שינוי עמדות כלפי עצמנו וכלפי הזולת. הבראה היא שינוי במודעות, התרופה ההומאופתית מביאה לשינוי כזה עם שחרור מעצורים פנימים. הרבה מעבודת התרופה נעשית במחשכים, ולא תמיד ברור מה קורה ובמה הטיפול. לעיתים עבודה עם סמל או רעיון שעלה ממעמקים יאיץ את התהליך, ויהפוך אותו למודע יותר.
 
חלומות הם מסר מהלא מודע, הם מבטאים את מה שמוסתר, מעצמנו או מהעולם, הם עוקפים את הפרסונה שנבנתה מתוך ההתניות החברתיות וכך הם מהווים קול צלול שנשמע ממעמקי הנפש, קול שהקשבה אליו תעצים את תהליך הריפוי.

עבודה על חלומות באמצעות התמקדות - קשב לתחושות הגוף


לאנשים שאינם רגילים לעבוד עם חלומות או כאלה שאינם זוכרים את החלומות, אפשרי לנסות להקשיב לתחושה המורגשת שעולה לגבי נושא החלימה בכלל. מטופל שטען כי אינו חולם התבקש למקד את תשומת ליבו בתחושות שעולות במרכז הגוף כשהוא חושב על נושא החלומות. " מה התחושה שעלתה?" הוא השיב: "אי נוחות, אבדן שליטה, מעין עצב",  התבקש להשאיר את הקשב על הרגשת העצב ואז עלה זיכרון: בהיותו בן שבע, סיפר חלום שחלם למשפחתו, זה קורה בארוחה משפחתית, וכל המשפחה צוחקת ולועגת לו. מאז (גיל 7) כבר לא זכר חלומות.
 

עבודה על חלום בשיטת ההתמקדות, והתובנה המתאפשרת בעבודה על החלום,  תקרה לאו דווקא בשיחה אלא מתוך הקשב לגוף. העבודה בצורה החוויתית משתמשת בקשב לתחושה המורגשת שעולה בהקשר של מרכיבים בחלום. חלק מהחלומות מלווים בתחושה מסויימת שקשה לנסח במילים, התחושה הזאת היא התחושה המורגשת של החלום והתחושה הזאת יכולה להיפתח להרבה מאד תכנים שחבויים בתוכה וכרגע עדיין בלתי נגישים..

כשהתחושה "נפתחת", זרם של פרטים מגיע ממנה, תמונות החלום אינן עוד דימויים רחוקים עליהם אפשר לשער השערות, גם אם מבריקות ומעניינות ונראות קשורות ומסבירות, עכשיו עלה מאיתנו ים של פרטים  זכרונות הבנות שהיו מובלעים בתוך התחושה המורגשת.


שיטת ההתמקדות להבנת התוכן המובלע בחלום

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים